Vær fleksibel!

Morten Esmann —  19. september 2011 — En kommentar

Mange ældre ledige har oplevet, at jobmarkedet er helt anderledes, end da de sidst var jobsøgende. De går typisk i gang med at søge et job, der ligner det, de lige har forladt og måske har haft i mange år, og opdager så, at det er svært, fordi de skal konkurrere med en stor gruppe af yngre, nyligt opdaterede ansøgere.

Derfor er det væsentligt, at du analyserer jobmarkedet og ser på, hvor dine kompetencer efterspørges. Der er utallige eksempler på, hvordan ældre ledige har skiftet rolle, fordi de har kunnet se udover de mest oplagte jobmuligheder.

Du skal med andre ord ikke være bange for at skifte branche. Stærk faglighed og erfaring opvejer ofte manglen på branchekendskab.

Det er min generelle erfaring, at fleksibilitet i forhold til jobbet har stor betydning. Det handler om at gå på kompromis. Gør op med dig selv, hvad der reelt er vigtigt for, at du er tilfreds i dagligdagen. Måske har dine værdier og ønsker ændret sig i forhold til tidligere. Er det stadig vigtigt, at have lederansvar? Behøver du en lige så høj løn som tidligere? Hvor vigtigt er det, at arbejdspladsen ligger i nærheden?

Hvor vigtigt er det i øvrigt for dig, hvilken status, der er i dit job? Kan det efterhånden ikke være lige meget?

Jeg kender flere, der ærgrer sig over, at de var ledige for længe, fordi de i starten var for ufleksible i forhold til løn, jobindhold, ansvar, osv.

Hvad siger du? Kan du mærke, at du bliver nødt til at justere dine krav til dit næste job, fordi du konkurrerer med en stor gruppe af unge ansøgere?

Venlig hilsen
Morten Esmann

En kommentar to Vær fleksibel!

 1. 

  Hej Morten,

  Det gik egentlig udmærket i onsdag – vedr. stilling som udviklingslaborant.
  Denne artikel kunne jeg med fordel have læst forinden, og endda have haft glæde af ordvalget.

  Mange hilsner,
  Steffen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s